Greška

Došlo je do greške.

Google će uskoro blokirati logovanje iz ugrađenih browsera

20.04.2019 15:00 | 0 Software/Web
Google će uskoro blokirati logovanje iz ugrađenih browsera


Aplikacije na mobilnim uređajima, kao što su Facebook, Instagram, Reddit i druge, stižu sa svojim ugrađrenim browserima. Ideja iza ovoga je da će korisnici nastaviti da koriste aplikaciju čak i kada kliknu na link. Međutim, problem sa ugrađenim browserima je što se mogu koristiti za probijanje sigurnosti i hakerske napade.

Google je svestan ovoga i kompanija je najavila da će od juna blokirati logovanje iz ugrađenih browsera. Prema navodima kompanije: "MITM presreće komunikaciju između korisnika i Google-a u realnom vremenu kako bi prikupio podatke o korisniku i logovao se. Kako nije moguće utvrditi razliku između legitimnih logovanja i MITM napada na ove platforme, Google će blokirati logovanje iz ugrađenih browsera od juna".


Pogledajte još: Desktop verzija Google Chrome-a će dobiti Reader Mode


Za one koji ne znaju, MITM napadi predstavljaju situaciju gde hakeri kradu login podatke korisnika kada ih ovaj unosi. Ovo se često može videti u phishing e-mailovima, gde se dobijaju poruke za koje možete misliti da su od banke, a kada  kliknete na link i unesete svoje podatke oni bivaju ukradeni.

Google promena je dobra vest za one koji se ne osećaju bezbedno tokom logovanja u svoje Google naloge preko ugrađenih browsera.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei P30 Pro na testu izdržljivosti (video)

Adata objavila XPG SPECTRIX D60G DDR4 memorijski modul

10504
10505
10506
10507
10508
10509