Greška

Došlo je do greške.

Google će platiti Apple-u 15 milijardi dolara kako bi ostao podrazumevani pretraživač za Safari

26.08.2021 10:53 | 0 Biznis IT
Google će platiti Apple-u 15 milijardi dolara kako bi ostao podrazumevani pretraživač za Safari


Već izvesno vreme se zna da Google plaća velike sume novca Apple-u svake godine kako bi zadržao status podrazumevanog pretraživača na iPhone, iPad i Mac uređajima. Sada izveštaj analitičara kompanije Bernstein sugeriše da će Google-ova isplata Apple-u dostići 15 milijardi dolara (u odnosu na 10 milijardi iz 2020. godine).

U svom izveštaju, Bernstein analitičari predviđaju i da će ova isplata od strane Google-a porasti sa ovogodišnjih 15 milijardi dolara na 18 milijardi tokom 2022. godine. Ističe se da je Google spreman na ovoliku isplatu kako bi osigurao da ga Microsoft ne nadmaši u tome.

 

Pogledajte još: Sva četiri iPhone 13 modela bi se u prodaji mogla naći od 17. septembra


Analitičari istovremeno ukazuju i na potencijalne rizike ovog sporazuma, uključujući regulatorne rizike ili situaciju da Google jednostavno odluči da sporazum više nije isplativ.

Apple je tokom godina bio na meti kritika zbog toga što je zadržavao Google kao podrazumevani pretraživač na svojim uređajima. Ranije je Jane Horvath, Apple-ov viši direktor za globalnu privatnost, istakla da je Google najpopularniji pretraživač i da Apple podržava Google, ali isto tako ima ugrađenu podršku za DuckDuckGo i za Ecosia od nedavno.

Izvor: 9to5mac

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Testirali smo izdržljivi Motorola Defy (video)

Renderi otkrivaju zanimljiv dizajn poleđine Realme Narzo 50A telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609