Greška

Došlo je do greške.

Google će obaveštavati Android korisnike o sigurnosnim bagovima i na telefonima koji nisu Pixel

05.10.2020 13:57 | 0 Software/Web
Google će obaveštavati Android korisnike o sigurnosnim bagovima i na telefonima koji nisu Pixel


Google će početi da šalje upozorenja o sigurnosnim ranjivostima i korisnicima Android telefona koji ne spadaju u Pixel liniju, kao deo Android Partner Vulnerability Initiative (APVI) programa.

Ovaj program je posebno kreiran kako bi se izborio sa sigurnosnim problemima koji se mogu naći na uređajima drugih Android OEM-a i smatra se novim zaštitnim slojem Google operativnog sistema, a primenjivaće ga kompanije širom sveta.

APVI pokriva probleme koje je Google otkrio i koji potencijalno mogu uticati na sigurnost Android uređaja ili njegovog korisnika. Inicijativa pokriva širok spektar problema koji utiču na kod uređaja koji nije servisiran ili ažuriran od strane Google-a

 

Pogledajte još: Android 12 će olakšati instaliranje aplikacija koje ne dolaze sa Play Store-a


Google ističe da su sigurnosni problemi, koji bi bili deo ovog programa, već otkriveni a tiču se curenja informacija preko "popularnog veb browsera". Ne pominje se ime aplikacije, ali Google tvrdi da browser stiže preinstaliran na velikom broju Android uređaja i otkriva informacije o korisnicima.

Kompanija je istakla da će svi sigurnosni problemi, koji se otkriju od strane kompanije na telefonima koji nisu Pixel, biti objavljeni na ovoj stranici, zajedno sa informacijama koje će korisnicima omogućiti da budu zaštićeni.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

G.Skill predstavlja SniperX ASRock Steel Legend Edition memoriju

Acer nagoveštava Predator X34S monitor sa 200Hz osvežavanjem i 0.5ms odzivom

10504
10505
10506
10507
10508
10509