Goldman Sachs pritiska Apple da iznese ponudu za Time Warner

Apple je bacio oko na AT&T/Time Warner dogovor, a navodi se da ga investiciona banka Goldman Sachs pritiska da da ponudu za Time Warner

AT&T je i zvanično najavio prošle nedelje da je pristao da kupi Time Warner za cifru od 85,4 milijarde dolara. Ovaj dogovor je sada predmet regulatornog odobrenja, i ako kompanija dobije konkurentsku ponudu pre nego što dogovor bude zaključen, ima odgovornost prema akcionarima da je razmotri. Kako navode novi izveštaji, Apple je bacio oko na AT&T/Time Warner dogovor, a navodi se da ga investiciona banka Goldman Sachs pritiska da da ponudu za Time Warner.
Ukoliko Apple odluči da iznese ponudu, to bi bila najveća akvizicija koju je kompanija iz Kupertina ikada napravila. Najskuplja kompanija koju su ikada kupili je Beats, koju su platili tri milijarde dolara 2014. godine. Ipak, Apple će morati da nadmaši ponudu od 85,4 milijarde dolara koliko je AT&T ponudio za Time Warner, a to je lakše reći nego učiniti. Direktor Apple-a Tim Kuk poručio je nedavno prilikom objave finansijskih rezultata da je Apple otvoren za pravljenje strateških dogovora bilo koje veličine.
Pornhub želi da kupi Vine od Twitter-a
Izvor: Cnet
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi