Greška

Došlo je do greške.

Gmail sada korisnicima omogućava da menjaju prikačene Microsoft Office fajlove

11.12.2020 12:43 | 3 Software/Web
Gmail sada korisnicima omogućava da menjaju prikačene Microsoft Office fajlove


Google je objavio nekoliko novih i korisnih mogućnosti za alatke u okviru Google Workspace-a, ranije poznatog kao G Suite. Poboljšanja stižu za Gmail, Google Docs i Sheets, a u najvećoj meri će korisnicima biti dostupni odmah.

Gmail sada korisnicima omogućava da menjaju i obrađuju Microsoft Office fajlove direktno u Gmail-u, bez potrebe da se konvertuju u Google Docs fajl format. Google korisnicima već nudi ovu mogućnost, s tim što je do sada bilo potrebno otvoriti Google Docs, Sheets ili Slides kako bi se otvorio željeni fajl. Sada je Office fajlove moguće otvoriti direktno iz Gmaila i menjati ih bez potrebe izmene formata fajla.

 

Pogledajte još: Google će dozvoliti onemogućavanje pametnih funkcija i personalizaciju u Gmail-u, Chat-u, Meet-u


Pored ovoga, Google dodaje podršku za nove opcije formatiranja u Docs. Tu je podrška za izmešane orijentacione dokumente u Google Docs, kako za Google-ov format tako i za Word dokumente. Naredne godine će biti dodata mogućnost ubacivanja fotografija iza teksta, kao i vodenih žogova.

Na kraju, Excel korisnici dobijaju Macro Converter add-on, koji pomaže kod konvertovanja VBA koda iz Excel makroa u Apps Script koji koristi Google alatka. Add-on je moguće preuzeti iz Google Workspace Marketplace-a.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Naredne godine stižu Oppo, Vivo, Xiaomi i Google savitljivi telefoni

BioWare je objavio tizer trejler za narednu Dragon Age igru

10504
10505
10506
10507
10508
10509