Greška

Došlo je do greške.

Gmail bi mogao dobiti samouništavajuće e-mailove

15.04.2018 17:03 | 0 Software/Web
Gmail bi mogao dobiti samouništavajuće e-mailove


Već znamo da Google radi na većem redizajnu Gmaila, a sada još jedan izveštaj sugeriše da kompanija sprema i novu karakteristiku, koja uključuje i funkcije samouništavanja e-mailova.

TechCrunch je došao do screenshotova koji prikazuju funkciju pod nazivom "confidential mode". Funkcija bi trebalo Gmail korisnicima da omogući slanje e-mailova koji se mogu podestiti da isteknu nakon nekog vremena. Ovo znači da primalac neće moći da preuzme, preusmeri ili odštampa ove poruke nakon određenog vremenskog perioda. Takođe, neće moći da se uradi copy-paste sadržaja e-maila.

Može se podesiti vreme confidential moda, tako da e-mail poruke nestanu nakon jedne nedelje ili nakon mesec dana, odnosno nekoliko godina. Pored ovoga, izveštaj pominje da će dolazeći mod imati opciju koja će od primaoca zahtevati da unese lozinku kako bi pročitao e-mail.

Za sada nije poznato da li će funkcija raditi i sa e-mail porukama koje se šalju i korisnicima koji ne upotrebljavaju Gmail. Takođe, nije potvrđeno da će ovi e-mailovi uključivati end-to-end enkripciju.

Izvor: AndroidAuthority

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel slavi 40 godina 8086 procesora sa Core i7-8086K modelom?

Nova BioShock igra u pripremi

10504
10505
10506
10507
10508
10509