Greška

Došlo je do greške.

Gmail testira opciju pauziranja obaveštenja pametnog telefona kada se koristi desktop klijent

16.02.2022 11:30 | 0 Software/Web
Gmail testira opciju pauziranja obaveštenja pametnog telefona kada se koristi desktop klijent

 

Google je trenutno u procesu uvođenja nekih velikih ažuriranja za Gmail-ov veb klijent na desktop uređajima, a čini se da dolazi još jedna funkcija. Primetili smo da Gmail nudi opciju pauziranja obaveštenja na pametnom telefonu ako aktivno koristite desktop klijent.

Na jednom nalogu e-pošte, danas je Gmail prikazao novu opciju za pauziranje mobilnih obaveštenja dok je desktop klijent aktivan. Koliko možemo da zaključimo, Google nije javno dokumentovao ovu funkciju na svojim stranicama za podršku, ali je bila funkcionalna na test nalogu.

Iskačući prozor pojašnjava: "Pauzirajte mobilna obaveštenja dok koristite ovaj uređaj. Da biste pauzirali Gmail obaveštenja za mobilne uređaje dok ste aktivni na ovom uređaju, dozvolite pregledaču da otkrije da li ste aktivni ili odsutni. Kliknite na Nastavi, a zatim na Dozvoli kada to zatraži vaš pretraživač."

Klikom na nastavak pojavljuje se upit u kojem se traži dozvola da „znate kada aktivno koristite ovaj uređaj“, nakon čega je funkcija bila aktivna. Gmail-ov meni podešavanja nema opciju da ručno omogući ovu funkciju ili da je isključi kada se aktivira. Dozvola se može opozvati u podešavanjima Chrome-a, u okviru Podešavanja > Bezbednost i privatnost > Podešavanja sajta > Dodatne dozvole. Gmail koristi dozvolu „Korišćenje vašeg uređaja“ za ovu funkciju.

Nejasno je koliko široko Google uvodi ovu funkciju, ali na osnovu nedostatka podešavanja i javnog pominjanja, verujemo da se uvodi samo u ograničenom kapacitetu za testiranje. Zanimljivo je da je ova funkcija prvi put primećena na Workspace nalogu.

Ako se desi da vam ova funkcija stigne, obavezno nam javite u komentarima.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Mercedes-Benz VISION AVTR superautomobil ćete kontrolisati svojim mislima

Snapchat kreatori sada imaju novi način zarade, stigla je nova vrsta reklama

10504
10505
10506
10507
10508
10509