Greška

Došlo je do greške.

Gmail menja izgled i neke funkcionalnosti, svidelo se to vama ili ne

01.07.2022 13:19 | 0 Software/Web
Gmail menja izgled i neke funkcionalnosti, svidelo se to vama ili ne

Sve se menja, pa tako i Gmail, jedan od najpopularnijih programa i aplikacija za razmenu mejlova kompanije Google. Testiranje novog izgleda za Gmail kompanija Google otpočela je još tokom januara tekuće godine, dok je novi izgled u ovom trenutku dostupan svima koji žele da ga isprobaju. O kakvim tačno promenama se radi?

Novi izgled

Najveća izmena u odnosu na dosadašnji izgled Gmail programa jeste traka za navigaciju koja se nalazi sa leve strane vašeg prozora. Tu se sa krajnje leve strane sada nalaze prečice za “Mail”, “Chat”, “Spaces”, i “Meet” kako biste lakše iz vašeg mejla mogli da pristupite ovim dodatnim funkcionalnostima. Ove prečice donose i “preview” funkciju ukoliko pokazivačem vašeg miša pređete preko njih, pa tako možete videti vaše razgovore u “Chat” ili “Spaces” bez otvaranja zasebnih prozora, piše Google na svom Support sajtu.

Gmail.jpg

Dalje, nove poruke koje vam vaši prijatelji ili poslovni saradnici šalju posredstvom “Google Chat” pojaviće se u donjem desnom uglu ekrana u vidu malog prozora sa notifikacijom. Pored svega ovoga, novi izgled za Gmail donosi i blago promenjenu paletu boja koja je u skladu sa trenutnim “Material You” dizajnom koji Google koristi u većini svojih softverskih proizvoda.

Ispod pogledajte koje su razlike u odnosu na klasični (stari) prikaz.

StariGmail.jpg

Dakle, ova nova verzija cilja da pruži sveobuhvatnu integraciju i olakšan pristup srodnim programima koje korisnici najčešće upotrebljavaju uz Gmail. Za one ostale koji su navikli na jednostavan program za baratanje vašim mejlovima, ova promena ne donosi mnogo toga već samo smanjuje horizontalni prostor.

Još uvek nije obavezno

Prema rečima zvaničnika kompanije Google, novi izgled za Gmail je korisnicima dostupan od 28. juna tekuće godine i prelazak na novi dizajn može se očekivati tokom 15 dana od ovog datuma. Tada, vaš Gmail će automatski promeniti izgled.

Gmailnovi.jpg

Međutim, ukoliko vam se ne dopada, možete se vratiti na prethodni dizajn za Gmail klikom na zupčanik u gornjem desnom uglu ekrana pored slike na vašem profilu i odabrati opciju “Go back to the original Gmail view”. Nakon toga, Google će zatražiti da im date kratko obrazloženje zbog čega vam se novi izgled ne dopada (ne, ne šalimo se), ali srećom ignorisanje je validna opcija.

Samsung sprema Galaxy A Flip - telefon na preklop koji neće biti previše skup

Stigle su prve fotografije koje je zabeležio James Webb teleskop, i deluju impresivno

10504
10505
10506
10507
10508
10509