Globalna isporuka telefona u padu, Samsung i dalje na vrhu

Globalna isporuka telefona tokom prvog tromesečja je imala pad od 2,9 procenata

Po prvi put, još od trećeg tromesečja 2013. godine, tromesečna isporuka telefona u Kini je bila manja od 100 miliona uređaja. Ovo je jedan od razloga što je globalna isporuka telefona tokom prvog tromesečja imala pad od 2,9 procenata. Ukupno, od januara do marta je isporučeno 334,3 miliona telefona, što je pad u odnosu na isti period prošle godine, kada je isporučeno 344,4 miliona telefona.Samsung je ostao na vrhu sa ukupno isporučenih 78,2 miliona telefona, ali je ostvario pad od 2,4% u odnosu na prošlu godinu. Međutim, kako je ukupan broj isporučenih telefona imao pad, Samsung je ostvario rast tržišnog učešća sa 23,3% na 23,4 procenta.
phone2_4.jpgApple se našao na drugom mestu, sa isporučenih 52,2 miliona telefona tokom tromesečja, što je rast od 2,8% na godišnjem nivou. Takođe, kompanija iz Kupertina je ostvarila tržišni rast od 16,6 odsto. Na trećem mestu se našla kineska kompanija Huawei, sa sopstvenim rekordom od 39,3 miliona isporučenioh telefona i tržišnim učešćem od 11,8 procenata.Xiaomi je zabeležio dobar eksterni rast, na tržištima kao što je Indija, što je kompaniji omogućilo da ostvari porast isporuke tokom prvog tromesečja za izvanrednih 87,8 procenata u odnosu na prošlu godinu. Kompanija se našla na četvrtom mestu globalne isporuke, sa 28,8 miliona isporučenih telefona, dok se na petom mestu našla kompanija Oppo.Izvor: PhoneArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi