Greška

Došlo je do greške.

Globalna isporuka pametnih satova u porastu od 42% tokom trećeg tromesečja

08.11.2019 13:50 | 0 Mobile
Globalna isporuka pametnih satova u porastu od 42% tokom trećeg tromesečja


Dok je isporuka telefona u fazi stagnacije tokom poslednjih nekoliko tromesečja, pametni satovi su u ekspanziji. Novi podaci kompanije Strategy Analytics pokazuju da je kategorija pametnih satova ostvarila isporuku od 14 miliona uređaja tokom trećeg tromesečja. Ovo predstavlja rast od 42% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Kako je i očekivano, Apple dominira u kategoriji pametnih satova, Apple Watch drži 47,9 procenata tržišta, a kompanija je isporučila 6,8 miliona uređaja širom sveta. Na drugom mestu, ali sa velikim zaostatkom, je Samsung koji drži 13,4% tržišta i isporučio je 1,9 miliona pametnih satova tokom trećeg tromesečja. Ipak, južnokorejska kompanija je zabeležila najveći rast na godišnjem nivou u isporuci satova, sa povećanjem od 73 procenta. Fitbit je na trećem mestu, sa tržišnim učešćem od 11,3 procenta.

 

Pogledajte još: Fossil Hybrid HR pametni sat ima analogni brojčanik i e-ink displej


Google je nedavno kupio Fitbit, a biće zanimljivo videti kako će kompanija iskoristiti Fitbit-ov ekosistem pametnih satova u budućnosti. Takođe, ostaje da se vidi da li će se Samsungova aktuelna jaka prodaja nastaviti i dalje, ali ništa od ovoga ne bi trebalo da poremeti dominaciju Apple-a na tržištu pametnih satova.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Komentari

0 Dodaj komentar

YouTube ima redizajniranu početnu stranicu za desktop

Gigabyte predstavio svoju AORUS TRX40 liniju matičnih ploča

10104
10105
10106
10107
10108
10109