Greška

Došlo je do greške.

Gigabyte štiti korisnike od Speculative Execution ranjivosti

12.01.2018 17:27 | 0 Hardver
Gigabyte štiti korisnike od Speculative Execution ranjivosti


Gigabyte je pravovremeno implementirao sigurnosne mere, koje su povezane sa Intelovim odgovorom o zaštiti korisnika od sigurnosnih ranjivosti na sistemima koji koriste Speculative Execution i indirektna predviđanja.

Novo BIOS ažuriranje za Gigabyte integriše najnovije Intelove preporučene CPU Microcode verzije, kako bi se izbegli problemi potencijalno prouzrokovani sigurnosnim ranjivostima. Kupcima Gigabyte ploča se preporučuje da posete kompanijin zvanični sajt i preuzmu najnovija BIOS ažuriranja. Ovde je dostupna lista BIOS ažuriranja po modelima matičnih ploča.

Pomenuta sigurnosna ranjivost proističe iz novih "side-channel" analitičkih metoda, koje su razvili eksterni sigurnosni istraživači, prikupljajući informacije o fizičkom ponašanju određenih tehnika procesiranja koje su uobičajene za moderne kompjuterske platforme. Maliciozni kod, koji koristi ovaj metod, može da poremeti vrednosti za memoriju, ali bazirano na dosadašnjim saznanjima nije u stanju da ošteti, modifikuje ili izbriše podatke.

Više o Intelovim sigurnosnim ranjivostima možete pronaći na ovoj adresi.

Izvor: Guru3d

Komentari

0 Dodaj komentar

Skype dodao privatne razgovore sa end-to-end enkripcijom

SEGA najavila Total War: Three Kingdoms

10203
10205
10206
10207
10208
10209