Greška

Došlo je do greške.

GIGABYTE predstavlja AORUS NVMe gen. 4 SSD i ulazi u PCIe 4.0 eru

17.06.2019 17:20 | 0 Hardver
GIGABYTE predstavlja AORUS NVMe gen. 4 SSD i ulazi u PCIe 4.0 eru


Saopštenje za javnost

GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, vodeći proizvođač matičnih ploča i grafičkih karti je najavio novu NVMe arhitekturu i M.2 SSD baziran na PCIe 4.0 interfejsu. Novi SSD dolazi u 3 različita kapaciteta, koristi bakarni hladnjak celog tela kako bi pojačao rasipanje toplote tokom rada, i isporučuje sekvencijalne brzine čitanja/upisa od 5000/4400 MB/s. GIGABYTE Ultra Durable sertifikovan, novi SSD je prošao rigorozne testove kako bi se osiguralo da SSD radi na elitnom nivou koji korisnici očekuju od AORUS proizvoda.

AORUS NVMe Gen4 SSD koristi potpuno novi PCIe 4.0 kontroler sa Toshiba Bisc4 Nand fleš memorijom, obezbeđujući do 40% bolje performanse u odnosu na PCIe 3.0 što znači sekvencijalne brzine čitanja do 5000 MB/s. Bilo da se čitaju podaci ili podižu igre, SSD pojačava brzine prenosa na nivoe bez premca. Nova serija nudi tri različita kapaciteta: 500 GB, 1 TB, 2 TB, a dolazi u 2280 veličini modula, i podržava PCIe 4.0x4 M.2 interfejs. SATA SSD-ovi koriste kablove za napajanje i podatke, M.2 SSD-ovi se jednostavnije konfigurišu sa dizajnom bez kablova koji takođe poboljšava protok vazduha u kućištu, povećavajući ukupno rasipanje toplote.

AORUS NVMe gen. 4 SSD nudi izuzetno rasipanje toplote sa bakarnim hladnjacima koji prekrivaju celo telo i LAIRD termalnim jastukom visoke provodljivosti, tako da se toplota generisana radom uređaja brzo prenosi na hladnjake. Stilizovani dizajn hladnjaka se sastoji od oko 30 peraja koji su peskarena, i nude veću površinu za rasipanje toplote bez smanjivanja jačine hladnjaka dok se smanjuje gužva oko M.2 slota svojim efikasnim dizajnom. U poređenju sa SSD-ovima koji su pokriveni sa jedne strane ili manjim hladnjacima, AORUS NVMe Gen4 SSD obezbeđuje superiorno rasipanje toplote tako da može da odaje toplotu koja se generiše pri visokim temperaturama kada SSD radi, a čime se produžava životni vek i pojačavaju performanse SSD-a.

“Kada je PCIe 4.0 specifikacija najavljena, GIGABYTE je već bio korak ispred u pripremi razvoja proizvoda. Kroz manju veličinu i superiorne performanse NVMe PCIe 4.0 M.2 interfejsa, korisnici koji traže vrhunske performanse će moći da da oslobode najbolje SSD performanse ,” rekao je Jackson Hsu, direktor GIGABYTE divizije za razvoj proizvoda za rešenja kanala. “GIGABYTE AORUS NVMe Gen4 SSD dalje pomera standarde koje su postavili naši prethodni SSD proizvodi. SSD ispunjava očekivanja mnogih korisnika i korisnici dobijaju bolje performanse, bolji termalni dizajn, GIGABYTE Ultra Durable sertifikovani proizvod, i dobar izbor kapaciteta od 500 GB, 1 TB, i 2 TB.”

Da bi se garantovale najstabilnije i najbolje performanse čitanja/upisa, GIGABYTE testira M.2 SSD-ove sa matičnim pločama pod rigoroznim uslovima testiranja. Pod različitim testovima visokog opterećenja i visokim pritiskom, M.2 SSD-ovi su uspešno prošli testove opterećenja i spremni su za rad, tako da korisnici mogu očekivati najbolji kvalitet i izdržljivost proizvoda.

GIGABYTE NVMe gen. 4 M.2 SSD je spreman za puštanje u uskoro će biti dostupan korisnicima. Za više detalja posetite zvanični GIGABYTE vebsajt.

Izvor: Gigabyte

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung nastavlja da dominira tržištem displeja

Saradnja muzeja Luvr i HTC VIVE Art na VR postavci - Mona Liza u virtuelnom prostoru

10203
10205
10206
10207
10208
10209