Greška

Došlo je do greške.

General Electric radi na tome da u telefone implementira senzore za detektovanje COVID-19 virusa

09.04.2021 17:48 | 0 Mobile
General Electric radi na tome da u telefone implementira senzore za detektovanje COVID-19 virusa


Naši telefoni su bili neizostavni deo borbe protiv COVID-19 virusa, preko sistema za ispitivanje i praćenje koji su pomogli da se virus suzbije u mestima poput Južne Koreje i Tajvana. Sada naučnici ponovo koriste pametne telefone kako bi identifikovali čestice koronavirusa na površinama, kao dodatnu liniju odbrane od pandemije.

Istraživači General Electric-a dobili su odobrenje Nacionalnog instituta za zdravstvo u SAD kako bi razvili sićušne senzore koji se mogu ugraditi u mobilne uređaje za otkrivanje prisustva COVID-19 nanočestica.

Tim koji stoji iza minijaturne tehnologije tvrdi da se može pohvaliti istim mogućnostima otkrivanja nanočestica kao i daleko veći analitički instrumenti koje biste obično pronašli u laboratorijama. Posle decenije eksperimenatisanja, naučnici tvrde da mogu fino da podese sićušni vidžet kako bi se izlolovale čestice virusa bez ometanja drugih elemenata.

 

Pogledajte još: Xiaomi i Oppo bi ove godine mogli predstaviti sopstvene 5G čipove


"Naši senzori su poput krvoločnih pasa", istakao je Radislav Potyrailo, glavni naučnik u GE Research-u. "Obučavamo ih da otkriju određenu stvar i oni to mogu da urade dovoljno dobro, a da ih pri tome ništa ne izbaci iz takta".

Uz pomoć bespovratnih sredstava, tim će sada provesti naredne dve godine u usavršavanju senzora veličine prsta, u nadi da će ga u budućnosti smestiti u uređaje - od telefona do pametnih satova i zidnih uređaja.

Iako ne postoji garancija da će tehnologija zaista biti implementirana u iPhone i Android telefone, lako je zamisliti kako bi se mogla koristiti kao dodatni sloj zaštite od virusa.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

ViewSonic je predstavio nekoliko pristupačnih VRR monitora iz VX18 serije

Testirali smo za vas: Samsung Galaxy A72 (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109