Greška

Došlo je do greške.

Gejming PC za u malo veći džep - Valve Steam Deck

09.01.2023 11:13 | 0 Games
Gejming PC za u malo veći džep - Valve Steam Deck

Mobilne konzole postoje već pune 44 godine, ali su pravu popularnost postigle sa Nintendo Game Boy 1989. godine. Od tada je prošlo mnogo vremena, prenosne konzole su evoluirale, a isti taj Nintendo je 2004. godine napravio novu revoluciju - Nintendo DS sa dva ekrana je prva konzola koja je donela upravljanje preko ekrana osetljivog na dodir i bežičnu vezu, i postala najprodavanija prenosna konzola sa preko 150 miliona prodatih primeraka. Iste te godine Sony je predstavio Play Station Portable, konzolu koja se prodala u okvirno duplo manje primeraka, ali je označila prekretnicu ove industrije, pre svega na polju grafike u igrama.

Ako se vratimo na 2022. godinu, Xbox Series X/S i PlayStation 5 su aktuelne moćne konzole koje nude vrhunsku grafiku i odlične igre za sve ljubitelje ove zabave. Sa druge strane, Nintendo Switch, hibridna konzola je prodata u 3 puta više primeraka nego najnovije Xbox i PlayStation konzole zajedno, a tajna uspeha je nesvakidašnja kombinacija prenosne i regularne konzole. Dodajte tome i kontrole pokretom sa odvojivim džojsticima i potpuno je jasno zbog čega je Switch blizu toga da pretekne mega popularnu PlayStation 4 konzolu po broju prodatih primeraka.

Međutim, u februaru ove godine, kompanija Valve je konačno predstavila svoju dugo najavljivanu konzolu – Steam Deck. Ovaj uređaj se još uvek ne prodaje kod nas, ali smo se zbog vas potrudili da ga nabavimo i prenesemo vam naše utiske. Za sada je moguće poručiti ga na adresu neke od zemalja EU. To znači da ako imate prijatelje, rodbinu ili poznanike u Uniji, evo lepe prilike da ih, uz novogodišnje čestitke, pitate možete li na njihovu adresu da poručite neki mali paket.

Moćniji Nintendo Switch

Steam Deck je zamišljen kao jedan vrlo interesantan koncept. U pitanju je prenosna konzola koja po gabaritima, ali i snazi znatno prevazilazi Nintendo Switch. Ekosistem se oslanja na Linux operativni sistem sa instaliranom Steam prodavnicom i igrama koje imate na svom nalog. Sa jedne strane ovo je ograničenje jer ste zavisni od Steam igara, ali s druge strane, Steam biblioteka ima na raspolaganju više od 50.000 igara, tako da je mala šansa da ćete naići na nešto što ste baš hteli da igrate, a ne postoji na ovoj platformi. Poređenja radi, početkom 2022. godine, prva sledeće prodavnica igara, Epic Store je imao oko 1.000 igara.

Twitter otpušta još ljudi koji se bave moderacijom sadržaja

Perseverance rover proslavio svoj prvi rođendan na Marsu

10404
10405
10406
10407
10408
10409