GDC: PC ostaje glavna platforma za razvoj igara

Prema rezultatima GDC 2015 State of the Industry istraživanja, 56 odsto ispitanika/developera je istaklo da će njihove igre biti lansirane za PC platformu.

Prema rezultatima GDC 2015 State of the Industry istraživanja, 56 odsto ispitanika/developera je istaklo da će njihove igre biti lansirane za PC platformu. S druge strane, sa jačanjem hardvera za konzole, veći procenat programera prelazi na kreiranje igara za Sony PlayStation 4 i Microsoft Xbox One, u odnosu na prošlu godinu. Na PlayStation 4 igrama radi 26 odsto programera (porast sa prošlogodišnjih 14 odsto), dok 22 odsto trenutno radi na Xbox One igrama (prošle godine ovo je iznosilo 12 odsto). PC i mobilni razvoj igara i dalje vodi u popularnosti, jer je 56 osto ispitanika izjavilo da će njihove igre biti lansirane na računarima, dok je 50 odsto istaklo da aktuelne projekte razvija za smartfone i tablete. Istraživanje je pokazalo da 53 odsto ispitanika veruje da će njihova igra biti lansirana za PC, dok 48 odsto očekuje lansiranje igre na telefonu ili tabletu.Izvor: Guru3D

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi