Greška

Došlo je do greške.

Garry Kasparov otvara WeAreDevelopers World Congress 2019 u Berlinu

10.04.2019 14:50 | 0 Biznis IT
Garry Kasparov otvara WeAreDevelopers World Congress 2019 u Berlinu


Saopštenje za javnost

Po prvi put WeAreDevelopers World Congress, najveća konferencija za developere, održaće se u Nemačkoj 6. i 7. juna 2019.

Više od 10.000 pionira tehnologije, developera i vodećih IT eksperata se očekuje u City Cube centru, Berlin.

Keynote predavanje na WeAreDevelopers World Congress-u će otvoriti svetski šahovski velemajstor Garry Kasparov. Kasparov se smatra ne samo najvećim šahistom svih vremena, već i poznatim stručnjakom za veštačku inteligenciju u izazovima interakcije čovek-mašina. Čovek koji je, zapravo, pobedio izgubivši kultni revanš protiv IBM-ovog superkompjutera Deep Blue davne 1996. godine, tim činom je privukao globalnu pažnju na temu veštačke inteligencije skromno priznavajući da je saradnja između čovjeka i mašine apsolutno neophodna.

“Veštačka inteligencija će transformisati sve što smo do sada radili. Moramo da nastavimo da se ambiciozno krećemo prema napred u području u kojem se roboti ne mogu takmičiti sa ljudima: u snivanju velikih snova”, izjavio je po završetku meča Kasparov. Od tada je neprekidno aktivan na polju promocije veštačke inteligencije u podršci razvoju čovečanstva.
 
Ova kombinacija uopšte nije neobična, jer su koreni kompjuterske nauke i veštačke inteligencije duboko povezani sa šahom. Sve je počelo onda kada je Alan Turing (tvorac Turingovog testa i začetnik teorijske osnove kompkuterske nauke i veštačke inteligencije) iskoristio šah kako bi istraživao strategije ponašanja mašina i napisao prvi šahovski program na papiru.

Od ostalih top govornika na WeAreDevelopers World Congress-u učesnici će imati priliku da čuju predavanja svetskih stručnjaka na aktuelne teme:

Joel Spolsky, CEO, Stack Overflow; suosnivač Trello
John Romero, Programer i dizajner video igara (Doom, Quake, Wolfenstein 3D)
Rasmus Lerdorf, pronalazač programskog jezika PHP
Jutta Horstmann, COO, eyeo (Adblock Plus)
Andreas M. Antonopoulos, Bestseller-Autor “Mastering Bitcoin”
Alina Denisenko, Tech Lead, N26
Max Amordeluso, Chief Evangelist EU Alexa Skills Kit, Amazon
Silvia Puglisi, Sistemski inženjer, Tor Project
David Schwartz, CTO, Ripple
Corinne Vigreux, suosnivač, TomTom
Jürgen Müller, CIO, SAP
Rafael Herrera, Chief Data Officer, AUTO1
Ralf Schneider, CIO, Allianz Group

devs.jpg


Teme iz developerske zajednice su i dalje u fokusu

Uz više od 200 govornika, radionica i panel diskusija, sadržaj kongresa je podeljen u 5 tematskih celina od interesa za developere: Constructing Worlds (Frontend i Backend, Cloud), Controlling Complexity (Security, DevOps, Quality Engineering), Applying Disruption (AI, Blockchain), Onechaining Engineering (Iot, Robotics, AR/VR/XR, Mobility) i Coding Society (Etika, Obrazovanje, Društvena odgovornost).

Pogledajte celu listu govornika i kongresni program klikom na ovaj LINK.

"WeAreDevelopers World Congress je odlična platforma za software developere i donosioce odluka iz domena IT-a, usvajanje novih trendova i tehnologija, međusobna razmena ideja i upoznavanje sa pionirima i stručnjacima globalne IT scene”, izjavio je Sead Ahmetović, suosnivač i CEO kompanije.

Kongres je podržan od strane visokih zvaničnika nemačke vlade - ministarke za digitalizaciju, Dorothee Bär, te kroz brojne predstavnike vrhunskih kompanija kao što su Volkswagen, BMW, N26, Ripple, Google, Amazon, SAP.

Svetski kongres WeAreDevelopers je najveći kongres koji posećuju developeri iz celog sveta. Očekuje se da će se najmanje 10.000 učesnika pridružiti konferenciji 6. i 7. juna 2019. godine u CityCube centru u Berlinu. Novosti o WeAreDevelopers World Congress 2019 su dostupne i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.
#WeAreDevs #wearedevs19

Izvor: WeAreDevelopers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Zvanične fotografije Honor 20i telefona

Kina razmatra zabranu rudarenja kriptovaluta

10604
10605
10606
10607
10608
10609