Greška

Došlo je do greške.

Galaxy SmartTag je gedžet za lociranje izgubljenih stvari

15.01.2021 12:19 | 0 Mobile
Galaxy SmartTag je gedžet za lociranje izgubljenih stvari


Zajedno sa Galaxy S21 serijom telefona i Galaxy Buds Pro slušalicama, Samsung je predstavio i mali gedžet koji se može koristiti za lociranje izgubljenih stvari/objekata. Uređaj nosi naziv Galaxy SmartTag.

Galaxy SmartTag radi na sličan način kao i popularni Tike tragač. U pitanju je mali Bluetooth Low Energy (BLE) adapter koji se na objekat kači preko priveska. Sa telefonom se može upariti preko Samsungove SmartThings aplikacije, koja na mapi može da pokaže poslednju poznatu lokaciju SmartTag-a. Kada korisnik pretražuje tag, SmartThings aplikacija pokazuje indikator blizine u zavisnosti od snage BLE signala, pritiskom na taster moguće je pokrenuti zvono na tagu.

sam2_478.jpg


Uz Galaxy SmartTag stiže i SmartTag+, koji je sličan ali stiže sa UWB podrškom. To znači da SmartTag+ može da komunicira sa Galaxy S21 serijom preko UWB-a kako bi se obezbedila precizna lokacija u zatvorenom, a može da koristi i AR za bolje iskustvo.

Samsung Galaxy SmartTag će se u samostalnoj prodaji naći od 29. januara. Cena iznosi 29 dolara za standardni SmartTag i 39 dolara za SmartTag+ model. Samsung već u brojnim promocijama nudi Galaxy SmartTag uz kupovinu novih Galaxy S21 telefona.

Izvor: iPhoneHacks

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

SAD zabranjuju Amerikancima da investiraju u Xiaomi

AMD je najavio dostupnost Threadripper PRO procesora

  • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109