Greška

Došlo je do greške.

Galaxy S9, S10 i Galaxy Tab S5e sada imaju Linux on DeX podršku

23.04.2019 16:10 | 0 Software/Web
Galaxy S9, S10 i Galaxy Tab S5e sada imaju Linux on DeX podršku


Samsungovi najnoviji premijum telefoni su toliko moćni da ih je gotovo moguće koristiti kao prenosivi PC. Zapravo, ovo je već moguće ukoliko vam ne smeta pokretanja Androida u Samsungovom specijalnom DeX modu. S druge strane, oni koji zaista žele desktop aplikacije uglavnom će ostati razočarani. Sem ukoliko ne koriste Linux preko Linux on DeX servisa, koji je još uvek u beti.

Samsung je sada proširio kompatibilnost Linux on DeX platforme na svoje najnovije premijum modele telefona, a iznenađujuće i na jedan tablet iz srednjeg segmenta.

Ono što Linux on DeX nudi jeste iskustvo koje je bliže pravom desktop okruženju, bar za one koji koriste Linux. Platforma uglavnom koristi punu verziju Ubuntua preko DeX-a, doduše verziju koja je izgrađena za ARM. Namenjena je prvenstveno developerima, kako bi mogli da kreiraju softver za telefone direktno na svojim mobilnim uređajima. Međutim, čak i naprednijim Linux korisnicima, koji nisu programeri, funkcija bi mogla biti od koristi.

 

Pogledajte još: Samsung patentirao univerzalni DeX dock


Linux on DeX je prvobitno bio dostupan na samo dva uređaja - Galaxy Note 9 i Galaxy Tab S4. Ažuriranje aplikacije sada otkriva podršku za sva četiri Galaxy S10 modela, kao i Galaxy S9 i S9+ telefone. Zahtevi za S9 liniju je da moraju da imaju Samsung One UI uz Android 9.0 Pie.

Ono što predstavlja nešto veće iznenađenje, jeste podrška za Galaxy Tab S5e, što znači da su Qualcomm Snapdragon 675 procesor i 4GB/6GB RAM-a dovoljni da podrže Linux on DeX.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung povlači sve Galaxy Fold primerke koji su dati novinarima na testiranje

Nvidia predstavila Geforce GTX 1650 grafičku kartu

10504
10505
10506
10507
10508
10509