Greška

Došlo je do greške.

Galaxy S10 odbacuje senzor dužice oka, donosi in-display senzor otiska prsta i prepoznavanje lica

23.06.2018 12:38 | 0 Mobile
Galaxy S10 odbacuje senzor dužice oka, donosi in-display senzor otiska prsta i prepoznavanje lica


Prema najnovijim informacijama, Samsung planira da odbaci senzor dužice oka na Galaxy S10 telefonu, čime će Note9 postati poslednji Galaxy uređaj koji će ponuditi ovu tehnologiju.

Sugeriše se da će uklanjanjem ovog skenera južnokorejska kompanija uštedeti sredstva, a dodatno će investirati u novu tehnologiju 3D prepoznavanja lica. Navodno, Samsung sarađuje sa izraelskom kompanijom Mantis Vision na razvoju potrebne tehnologije.

Ono što je takođe zanimljivo, jeste da izvori pominju da će Galaxy S10 i S10 Plus, nuditi senzor otiska prsta koji je smešten u ekran (in-display) kao alternativnu biometrrijsku sigurnosnu funkciju. Ove godine smo već videli nekoliko uređaja sa ovom tehnologijom, tako da nije nemoguće da i Samsung radi na svojoj verziji uređaja sa senzorom otiska u ekranu za naredni premijum telefon iz Galaxy S linije.

Pogledajte još: Samsung planira tri kamere na poleđini Galaxy S10 telefona?

Postoji mogućnost i da će senzor otiska prsta imati i ulogu senzora za krvni pristisak i otkucaje srca, ali potrebno je više vremena kako bi se ova tehnologija razvila i nije u potpunosti sigurno da će na vreme stići na Galaxy S10 liniju smartfona.

Izvor: GSMArena

Komentari

0 Dodaj komentar

Fortnite bi mogao ostati bez važne komponente koja ga čini jedinstvenim

Poznati PC sistemski zahtevi za Resident Evil 2 remake

10104
10105
10106
10107
10108
10109