Futuremark objasnio svoju izjavu

Sajt Beyond3D je uspeo da dobije zvanične odgovore na neka pitanja postavljena u vezi sada već "bivšeg" problema sa Nvidia Corporation-om. Izgleda da "varanja", tj. optimizacije još uvek nisu (niti će biti) dozvoljene. Prenosimo najzanimiljivije:
Pitanje: Koja varanja se sada mogu smatrati optimizacijama?
Odgovor: Što se nas tiče, postoje

Sajt Beyond3D je uspeo da dobije zvanične odgovore na neka pitanja postavljena u vezi sada već “bivšeg” problema sa Nvidia Corporation-om. Izgleda da “varanja”, tj. optimizacije još uvek nisu (niti će biti) dozvoljene. Prenosimo najzanimiljivije:
Pitanje: Koja varanja se sada mogu smatrati optimizacijama?
Odgovor: Što se nas tiče, postoje samo specifične optimizacije softvera i ni jedna od njih nije dozvoljena za testiranje u programu 3DMark03, kao ni u ranijim verzijama.
Pitanje: Da li će Futuremark u budućnosti dozvoliti drajverske optimizacije za 3DMark03, ili implementirati specifični kod za NVIDIA grafički hardver u 3DMark03?
Odgovor: 3DMark03 je dizajniran kao ne-optimizovani DirectX, i ne sadrži, niti će ubuduće implementirati proizvođačev specifični optimizacioni kod. Ovo je razlog zašto smo predstavili verziju 330 : ona eliminiše optimizacije pronađene u raznim drajverima.

Pitanje: Da li to znači da ubuduće nećete praviti patch-eve za 3DMark03 (ili 3DMark 2001) da bi otkrili varanja?
Odgovor: Možda ćemo ubuduće predstaviti dalje patch-eve za 3DMark03, ako bude neophodno zaustaviti drajverske optimizacije.
Suma sumarum, ništa se nije promenilo sa najnovijim izjavama. Futuremark i dalje preporučuje korišćenje najnovijeg 3DMark03 build 330 sa NVIDIA Detonator drajverima 44.03 ili 43.51 WHQL, ili ATI CATALYST 3.4 drajverima i sa njima garantuje objektivne i adekvatne rezultate.
Što se tiče buduće verzije 3Dmark-a, ne zna se ništa osim da se radi na njoj. Izgleda da NVIDIA Corporation još uvek nije deo Beta Program-a, ali Futuremark će testirati hardver kompanije NVIDIA i pokušaće da učini budući benchmark program što objektivnijim. U svakom slučaju, barem su kompanije završile svoja javna istupanja i nesuglasice.
Izvor : Xbitlabs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi