Fujitsu razvija AI sistem koji bi pomogao hvatanju kriminalaca u begu

Fujitsu misli da može da pomogne jer su razvili AI sistem koji se oslanja na teoriju igre kako bi se utvrdilo gde policija treba da rasporedi svoje snage kako bi bili najefikasniji

Kada su kriminalci u begu, postoji mnogo načina na koji mogu da pobegnu. Mogu da beže automobilom, javnim transportom ili jednostavno koračanjem. Mogu pobeći glavnim putem ili pobeći sporednim ulicama, i slično. Imajući u vidu broj ljudi koji sprovode zakon, bilo bi veoma teško pokušati proširiti ih preko celog grada.
Međutim, Fujitsu misli da može da pomogne jer su razvili AI sistem koji se oslanja na teoriju igre kako bi se utvrdilo gde policija treba da rasporedi svoje snage kako bi bili najefikasniji. Ovo nije novi koncept, ali bi do sada primena ove teorije trajala predugo ako uzmemo na primer ogromne gradove kao što je Tokio. Ipak, Fujitsu tvrdi da je to moguće zahvaljujući novoj tehnologiji. Kompanija je takođe najavila svoje planove da komercijalizuje sistem tokom sledeće godine.
Google i Fiat nisu sigurni ko poseduje podatke o samovozećim automobilima
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi