Fujitsu potvrdio da pregovara sa Lenovom oko prodaje PC odeljenja

Početkom ovog meseca pojavile su se prve glasine da Fujitsu planira da proda svoje poslovanje sa računarima Lenovu, a izgleda da su ovaj put glasine bile tačne

Kada govorimo o PC-u, onda je Fujitsu bio jedan od glavnih igrača na tržištu računara od 2001. do 2005. godine. Danas kompanije Fujitsu nema ni među prvih šest proizvođača računara, zbog čega je i razumljivo da je kompanija u potrazi za nekim ko bi im pomogao u PC poslovanju. Početkom ovog meseca pojavile su se prve glasine da Fujitsu planira da proda svoje poslovanje sa računarima Lenovu, a izgleda da su ovaj put glasine bile tačne.
Fujitsu i Lenovo su potvrdili da su trenutno u pregovorima o mogućoj saradnji oko dizajna i proizvodnje računara, ali da bi idealno bilo da Fujitsu i dalje zadrži svoj brend. Kako je naveo predsednik Fujitsu-a Tatsuja Tanaka, cilj je da taj savez ojača nihov brend i poslovanje.
Nijedna kompanija nije izričito navela da će prodati/kupiti deo poslovanja, pa za sada iz njihovih izjava više zvuči kao da istražuju mogućnosti šta mogu zajedno. Lenovo je glavni proizvođač računara protekle tri godine pa je preuzimanje možda i najrealnije rešenje.
Lenovo Yoga Book dostupan u Srbiji
Izvor: Reuters
Sve informacije vezane za Lenovo, možete pogledati na Lenovo stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi