Fujitsu odvaja PC i mobilno odeljenje

Rukovodstvo kompanije je otkrilo da će njihovo poslovanje sa desktop i laptop računarima biti spojeno u novu podružnicu u vlasništu kompanije

Gotovo na isti način na koji je Sony postupio sa svojim VAIO odeljenjem, kompanija Fujistu je najavila da će učiniti slično u 2016. godini. Rukovodstvo kompanije je otkrilo da će njihovo poslovanje sa desktop i laptop računarima biti spojeno u novu podružnicu u vlasništu kompanije nazvanu Fujitsu Client Computing Limited 1. februara. Pored toga, kompanija će učiniti isto sa poslovanjem sa mobilnim uređajima koje će sad biti u okviru nove podružnice, Fujitsu Connected Technologies Limited.
Odvajanje ovih poslovanja u zasebne celine je lak način da se oslobodite odeljenja koje pravi gubitke. Postoji još jedan elemenat ove priče, a to je šta ova odluka znači za sudbinu Toshiba i VAIO. Početkom decembra pojavile su se glasine da će Toshiba i Fujitsu spojiti svoja PC odeljenja. Fujitsu je ili počeo proces spajanja ranije, ili jednostavno veruju da mogu to da urade i bez njih.
PC divizije kompanija Toshiba, Fujitsu i Vaio udružuju snage?
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi