Greška

Došlo je do greške.

Fuchsia OS projekat napreduje, sada ima i svoj sajt za developere

30.06.2019 12:28 | 0 Software/Web
Fuchsia OS projekat napreduje, sada ima i svoj sajt za developere


Google želi da osigura da, ukoliko Android ikada bude na izmaku snaga i ne bude prihvaćen iz nekog razloga, u rezervi ima još jedan operativni sistem. Stoga je kompanija formirala tim od preko 100 ljudi koji će raditi na Fuchsia OS-u, još jednoj platformi otvorenog koda. Sada je Google objavio i sajt za developere za ovaj OS: Fuchsia.dev.

Fuchsia ne koristi Linux kernel kao što to čine Android i Chrome operativni sistemi. Umesto toga, koristi Zircon mikrokernel. Mikrokernel je najmanja količina softvera potrebna za ppokretanje operativnog sistema. Fuchsia naravno funkcioniše drugačije od Androida, ali će kros-platforma Flutter SDK omogućiti Android developerima da brzo portuju svoje aplikacije na Fuchsia-u.

 

Pogledajte još: Google Fuchsia OS će moći da pokreće Android aplikacije


Prošlog novembra Fuchsia OS je dodao podršku za Huawei Kirin 970 čipset i operativni sistem je uspešno ubačen u Honor Play. međutim, i dalje je potrebno dosta rada na sistemu, a svakako je da će biti potrebno i dosta vremena kako bi Fuchsia OS u nekom trenutku možda zamenio Android OS, koji je trenutno prisutan na preko 85% telefona širom sveta.

Objava sajta za developere će pomoći kompaniji Google da promoviše Fuchsia OS, dok će developeri imati priliku da se upoznaju i uče o novom operativnom sistemu.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Prikazane mogućnosti kamere Xiaomi Mi CC9 Meitu Custom Edition modela (video)

Google Fast Share je dolazeća Android alatka za deljenje fajlova

10504
10505
10506
10507
10508
10509