Fuchsia ne menja Android, za sada

Za sada fanovi Androida nemaju razloga za brigu, ali u budućnosti ćemo videti da li će Fuchsia operativni sistem zameniti Android.

Pre oko dve nedelje mogli smo čuti prve informacije o open source operativnom sistemu na kome Google tiho radi. Nazvan Fuchsia, ovaj operativni sistem sada ima odgovarajući korisnički interfejs za telefone i tablet uređaje. Za razliku od Androida koji koristi kernel baziran na Linuxu, Fuchsia upošljava kernel nazvan Magenta. Iako mnogi misle da se Fuchsia priprema da zameni Android, sada imamo i zvaničnu informaciju od Google-ovog potpredsednika inženjeringa Androida Dejvida Burkea.
“Kako spelujete Fuchsia? Fuchsia je eksperimentalni projekat u ranoj fazi, a mi imamo mnogo projekata u ranoj fazi u Google-u. Mislim da je interesantna stvar ovde što je open source, pa korisnici mogu da ga vide i komentarišu. Ima nekih zaista pametnih ljudi koji rade na njemu, i uzbudljivo će biti da vidimo šta će se desiti” rekao je on. Za sada fanovi Androida nemaju razloga za brigu, ali u budućnosti ćemo videti da li će Fuchsia zameniti Android.
Google I/O 2017: Šta nam novo donosi Android O?
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi