Greška

Došlo je do greške.

FTC bi mogao tražiti da Facebook plati kaznu do pet milijardi dolara

26.04.2019 12:47 | 0 Biznis IT
FTC bi mogao tražiti da Facebook plati kaznu do pet milijardi dolara


Od istrage koja je u toku, a koju sprovodi FTC i odnosi se na politiku privatnosti koju je upražnjavao Facebook, već se očekuje da će giganta društvenih mreža koštati nekoliko milijardi dolara. Sada su se pojavile informacije da bi Facebook mogao biti kažnjen sa do pet milijardi dolara od strane FTC-a. FTC trenutno privodi kraju istragu o Facebookovom Cambridge Analytica skandalu i kompanijinoj politici privatnosti.

Pomenuta brojka od pet milijardi dolazi od samog Facebooka i deo je kompanijinog izveštaja o zaradi za prvo tromesečje 2019. godine. Kompanija procenjuje da će morati da potroši između tri i pet milijardi dolara kao deo tekuće istrage od strane FTC-a.


Pogledajte još: Facebook ponovo na meti kritika zbog sigurnosnih propusta


Tokom februara je izveštavano da je Facebook u fazi pregovora o nagodbi koja iznosi više milijardi dolara sa Federal Trade Commission-om. Ukoliko bude sprovedena, novčana kazna bi bila najveća ikada u istoriji, primenjena na neku tehnološku kompaniju.

Facebook je u svojim izveštajima o zaradi upozorio investitore da ovaj slučaj nije razrešen, ta da ne postoje garancije o vremenskom okviru implementacije niti o finalnoj odluci istrage koja se trenutno vodi.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Black Shark 2 gejming telefon na testu izdržljivosti (video)

Lenovo nadogradio svoju Legion liniju gejming laptopova

10604
10605
10606
10607
10608
10609