Greška

Došlo je do greške.

FTC bi mogao naterati Facebook da plati nekoliko milijardi dolara kazne

15.02.2019 12:37 | 0 Biznis IT
FTC bi mogao naterati Facebook da plati nekoliko milijardi dolara kazne


Facebook je tokom prethodnih godinu dana bio u centru nekoliko većih skandala koji su povezani sa privatnošću korisnika, a u najvećem broju slučajeva kompanija je uspevala da se "izvuče" bez većih posledica. Međutim, izgleda da će se situacija uskoro promeniti, jer se FTC sprema da Facebook kazni sa više milijardi dolara novčane naknade.

Izveštaj Washington Posta tvrdi da su FTC i Facebook trenutno u pregovorima oko visine kazne koja bi zadovoljila FTC-ovu istragu u vezi sa Facebookovim praksama kada je privatnost korisničkih podataka u pitanju. Pod pretpostavkom da uspeju da dođu do zadovoljavajućeg broja, ovo bi mogla biti najveća kazna koju je FTC do sada izrekao nekoj tehnološkoj kompaniji. Međutim, za sada nema konkretnih informacija kolika bi novčana kazna mogla biti.


Pogledajte još: Facebook plaćao korisnicima da instaliraju VPN aplikaciju koja prikuplja njihove podatke?


Facebook je u međuvremenu potvrdio da je u razgovorima sa FTC-om, ali je odbio da komentariše dodatne detalje. Sugeriše se da će ovo biti i odličan uvid u to koliko je i da li je FTC (Federal Trade Commission) efektivna privatna agencija i koliki autoritet ima u borbi za privatnost korisnika u SAD.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Canalys: kineski smartfon brendovi sve popularniji u Evropi

Poznate moguće cene Sony Xperia 10 (XA3) i 10 Plus telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609