Fotografije i specifikacije otkazanog Project Ara telefona

Za one koji su se pitali šta bi Project Ara telefon mogao da donese sa sobom, da je projekat nastavljen, odgovor donosi Phandroid u vidu procurelih fotografija uživo i Project Ara specifikacija.

Nakon što je tokom prilično dugog perioda obećavao da će komercijalizovati Project Ara, pre nekoliko meseci Google je raspršio sve nade da će se ovo zaista i dogoditi. Kompanija je objavila da je suspendovan rad na Project Ara telefonu, a za sada nije u poitpunosti jasno šta je navelo Google na ovakvu odluku.Ipak, za one koji su se pitali šta bi Project Ara telefon mogao da donese sa sobom, da je projekat nastavljen, odgovor donosi Phandroid u vidu procurelih fotografija uživo i Project Ara specifikacija. Jasno je da fokus Project Ara uređaja definitivno nije na tome da telefon bude tanak u poređenju sa drugim uređajima na tržištu. Međutim, i pored toga telefon izgleda veoma dobro. Moduli su povezani preko magneta i čvrsto ostaju u mestu kada se prikače na uređaj.
projectaraphone2.jpgKada su specifikacije u pitanju, Project Ara koji je bio u posedu Phandroida je imao Qualcomm Snapdragon 810 čipset, 3GB RAM-a i 32GB skladišnog prostora. Tu je i 5.46-inčni Full HD displej, kao i 3450mAh baterija. Iako se ne radi o najaktuelnijim specifikacijama (bar kada su u pitanju najnoviji telefoni) ne može se sa sigurnošću reći da li bi ovo bile i finalne karakteristike Project Ara telefona, da se nastavilo sa njegovim razvojem.
projectaraphone3.jpgZa sada nije sigurno šta će se desiti sa Project Ara planovima. Google je suspendovao razvoj uređaja, ali kompanija nije objavila da ukida projekat u potpunosti, što znači da postoji šansa da se rad na projektu nastavi u budućnosti. S druge strane, svedoci smo nedavnih neuspeha LG G5 i Moto Z modularnih telefona, tako da možda za Google i nije tako loša ideja da ne komercijalizuje Project ara u ovom trenutku.
projectaraphone4.jpgIzvor: Phandroid

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi