Greška

Došlo je do greške.

Fortnite za mobilne uređaje ima upola manje preuzimanja ali pet puta veću zaradu nego PUBG

06.07.2018 19:46 | 2 Games
Fortnite za mobilne uređaje ima upola manje preuzimanja ali pet puta veću zaradu nego PUBG


Borba između Fortnite i PUBG igara se ne odigrava samo na PC uređajima i konzolama, već i na mobilnim platformama. Obe Battle Royale igre se žestoko takmiče kako bi privukle igrače, a prema svemu sudeći PUBG ima više preuzimanja igre nego Fortnite, ali Epic games-ov naslov zarađuje više.

Najnoviju statistiku nam donosi Sensor Tower, a prema njoj PUBG trenutno ima 3,4 miliona preuzimanja na mobilnim uređajima, čime prevazilazi Fortnite. Razlog ovoga je uglavnom to što je Fornite trenutno dostupan samo za iOS.

Međutim, i pored toga što je limitiran samo na jednu mobilnu platformu, Fortnite zarađuje više nego PUBG na mobilnim uređajima. Prema statistici, Fortnite donosi pet puta veću zaradu nego PUBG, koji je dostupan i za iOS i za Andoid. Fortnite samo u SAD donosi veću zaradu nego PUBG i svim regijama.


Pročitajte još: Fortnite dobio novi Playground mod


PUBG je na mobilnim uređajima do sada ostvario zaradu od 19,6 miliona dolara, dok je Fortnite blizu 100 miliona i trenutno je do sada zaradio preko 92 miliona dolara.

Zanimljiv je još jedan detalj - Fornite najveću popularnost ima na Zapadu, dok PUBG ima veće tržišno učešće na teritorijama Azije.

Izvor: Kitguru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Dell predstavio najjače 15-inčne i 17-inčne laptopove sa Ubuntu Linuxom

Apple navodno neće implementirati Intel modeme u iPhone modele za 2020. godinu

10404
10405
10406
10407
10408
10409