Greška

Došlo je do greške.

Fortnite uskoro dobija DX12 podršku

20.11.2019 20:18 | 0 Games
Fortnite uskoro dobija DX12 podršku

Jedna od najpopularnijih Battle Royal igara današnjice, Fortnite će uskoro dobiti DirectX 12 podršku. Epic Games je potvrdio da će predstojeća 11.20 nadogradnja doneti dodatnu opciju aktiviranja naprednijeg grafičkog interfejsa, umesto jedine dosadašnje DirectX 11 opcije. Poboljšanje stiže u trenutku objavljivanja drugog poglavlja igre koja donosi nove mogućnosti i mape. Učinjena poboljšanja su sračunata na zadržavanje postojećih i privlačenje novih igrača.

Epic je u svom blogu objavio da Fortnite može bolje da radi i lepše izgleda zahvaljujući kontinuirano većem prosečnom frejmrejtu koji rezultuje savršeno tečnom animacijom igre na jačim modelima grafičkih karti. Dotično poboljšanje je rezultat činjenice da DirectX 12 mnogo bolje koristi hardverske resurse CPU i GPU procesora, efikasnije raspodeljujući poslove u uslovim prisustva više operativnih jezgara. Otuda su i performanse na značajno višem prosečnom nivou, bez pojave oscilacija i padova performansi tokom igranja i odlučujućih situacija u borbi.

 

Pogledajte još: Fortnite Chapter 2 stiže sa novom mapom, novim načinima dobijanja nivoa

Još zanimljivijija je izjava predstavnika Epic-a da je planirana implementacija dodatnih, novih mogućnosti koje će biti dostupne isključivo u Fortnite DX12 verziji. Za sada nije otkriveno o čemu se radi, ali se nezvanično saznaje da bi to mogla biti Ray Tracing podrška hardverskom renderingu naprednih svetlosnih efekata. Time će vizelni efekat igre biti podignut na kvalitativno viši nivo.

Gejmeri su pozvani da testiraju novu verziju grafičkog interfejsa odmah nakon izlaska 11.20 ažuiranja. Epic želi da otkloni sve moguće greške pre nego što nove opcije pusti zvanično u opticaj.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Google Play Protect blokira Xiaomi Quick Apps

AMD Adrenalin drajveri za Fortnite DirectX 12

10404
10405
10406
10407
10408
10409