Greška

Došlo je do greške.

Fortnite stiže direktno na Android a ne preko Google Play Store-a

04.08.2018 17:00 | 2 Software/Web
Fortnite stiže direktno na Android a ne preko Google Play Store-a


Fortnite je igra koja ima ogromnu popularnost, a jedna od velikih nepoznanica je bila kada će igra dobiti svoju Androd verziju. Nakon što su se pojavile glasine da će Fortnite biti ekskluziva za Samsung Galaxy Note9 tokom prva četiri meseca, sada imamo i više detalja o Android verziji igre.

Epic Games je istakao da Fortnite neće biti objavljen preko Google Play Store-a. Umesto ovoga, igra će biti direktno distribuirana na Android platformu, preko Epic Games sajta i Fortnite installera.

Kompanija ističe da postoje dva glavna razloga za ovakav potez: prvo je da bi se održao direktan odnos sa korisnicima, a drugo je kako bi se izbegla povizija od 30% koliko Google uzima za Play Store kupovinu.


Pogledajte još: Fortnite dnevno zarađuje dva miliona dolara na mobilnim uređajima


Epic Games bi, prema svemu sudeći, izbegao i objavu igre preko Apple App Store-a da je za ovo postojala mogućnost jer kompanija i za iOS mora da plaća 30% provizije. Razlika je u tome što Apple ne dozvoljava aplikacije sa strane i sve mora da ide preko App Store-a, dok Android omogućava ovo i otvara opciju da Fortnite bude distribuiran preko installer APK-a.

Loša strana ovakve distribucije igre za Android jeste da ćemo najverovatnije videti veliki broj crackovanih verzija Fortnite-a, koji sa sobom mogu da donesu malware i druge nepoželjne sadržaje.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Ma ja Neregistrovan korisnik
Da li ce dolaziti na neku nadogradnju za S9?

HTC U12 Life skice potvrđuju dve kamere i senzor otiska prsta na poleđini

Ninja je prvi Twitch streamer sa 10 miliona pratilaca

10504
10505
10506
10507
10508
10509