Greška

Došlo je do greške.

Fluktuacija cena Bitcoina zadaje glavobolje i ransomware sajberkriminalcima

22.01.2018 11:58 | 3 Software/Web
Fluktuacija cena Bitcoina zadaje glavobolje i ransomware sajberkriminalcima


Velike promene u ceni kriptovaluta, a pre svega Bitcoina, utiču na to da se čak i developeri ransomware softvera više ne uzdaju u popularnu digitalnu valutu. Ovo sugerišu istraživanja sigurnosne kompanije Proofpoint.

Tokom poslednjeg tromesečja 2017. godine, istraživači su zabeležili pad od 73 procenta kada su zahtevi za ransomware isplatom u kriptovalutama u pitanju. Kada zahtevaju novac kako bi otključlali podatke žrtava, sajberkriminalci sada sve više zahtevaju isplatu u američkim dolarima ili lokalnoj valuti.

Poput konvencionalnih trgovaca, ransomware developeri pažljivo prate tržišna kretanja i cenu koju naplaćuju za ransomware. Neki krinimnalci nude i popuste u zavisnosti od regije iz koje je žrtva, dok drugi koriste povećane cene kako bi naterali korisnike da brzo plaćaju i da se ne premišljaju.

Međutim, cena kriptovaluta je u poslednje vreme prilično nestabilna, što negativno utiče na planove sajberkriminalaca. Sada, više od dve trećine ransomware napada zahteva plaćanje u normalnim valutama. Ipak, oni i dalje zahtevaju da se transakcije obavljaju u Bitcoinima, ističu istraživači.

Prema navodima sigurnosnih istraživača, sajberkriminalci će u najvećem broju slučajeva izabrati alatke i tehnike koje im omogućavaju da prate put novca i da dođu do lakše zarade.

Izvor: The Guardian

[SAJ]bar Kurajber Neregistrovan korisnik
Bas njih briga za to sto cena toliko varira, problem je sto kasne transakcije nenormalno. To je jedini razlog.
alfaunits Član postova: 41225
Mozda je vest, ali nije morala 3 puta biti ubacena

Google CEO: Veštačka inteligencija je kao vatra

Mate 10 Pro, iPhone X i Note8 na testu brzine (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509