Greška

Došlo je do greške.

Firefox, Thunderbird i VLC su najpopularnije aplikacije među Ubuntu korisnicima

20.09.2017 18:39 | 0 Software/Web
Firefox, Thunderbird i VLC su najpopularnije aplikacije među Ubuntu korisnicima

Ranije ove godine, Canonical je pokrenuo istraživanje o tome šta korisnici žele da vide u Ubuntu 18.04 LTS verziji i budućim objavama popularnog operativvnog sistema. Odgovor korisnika je bio veoma pozitivan, a zabeleženo je preko 15.000 odgovora na anketu.

Ono što je otkriveno, jeste da Ubuntu korisnici žele da vide Mozilla Firefox kao podrazumevani browser, Mozilla Thunderbird kao podrazumevani email klijent i VLC kao podrazumevani plejer za video i muziku. Pored ovoga, LibreOffice je najpopularnija opcija za office paket, Gedit kao tekst editor a Nautilus kao podrazumevani file manager.

Ubuntu korisnici žele da vide i druge popularne aplikacije, kao što su GNOME Terminal terminal emulator, Evince PDF čitač, GIMP editor slika, Pidgin multi-protocol instant messenger, GNOME Calendar, Shotwell pregledač slika, Visual Studio ili Eclipse IDE, Kdenlive video editor i Open Broadcaster Software (OBS).

Canonical trenutno razmatra koje od ovih aplikacija su najbolje za podrazumevano instaliranje u buduće Ubuntu buildove, počevši od LTS (Long Term Support) Ubuntu 18.04 verzije za narednu godinu.

Izvor: Softpedia

Komentari

0 Dodaj komentar

Square Enix najavio Left Alive za PC i PS4 (video)

KGI: FaceID na svim iPhone modelima naredne godine

10504
10505
10506
10507
10508
10509