Greška

Došlo je do greške.

Firefox Focus za Android dodao poboljšane do-not-track alatke

21.12.2018 14:58 | 0 Software/Web
Firefox Focus za Android dodao poboljšane do-not-track alatke


Mozilla je objavila ažuriranje za Android i iOS verzije Firefox Focusa, koji predstavlja kompanijin browser orijentisan na privatnost podataka. Android aplikacija sada ima Enhanced Tracking Protection, funkciju koja omogućava korisnicima da izaberu sa kojim sajtovima žele da dele podatke. Kada je iOS verzija u pitanju, sada je podržana sugerisana pretraga.

Enhanced Tracking Protection funkcija je prvi put predstavljena u oktobru, uz Firefox 63. Funkcija korisnicima daje značajno veću kontrolu nad time kako se njihove onlajn aktivnosti prate. ETF omogućava korisnicima da izaberu blokiranje svih kolačića (cookies) na sajtu, svih eksternih kolačića ili trekera koji prate korisnikove navike tokom pretrage. Funkcija ne samo da ubrzava internet iskustvo već i donosi potrebnu privatnost tokom pretrage.Pogledajte još: Mozilla Firefox 64 poboljšava iskustvo pregleda interneta


Firefox Focus za Android sada ima i zaštitu za Google Safe Browsing servis, koji korisnike sprečava da naiđu na sumnjive sajtove tako što obezbeđujuju upozorenja u browseru kada se usmerava ka označenom URL-u. Za iOS korisnike, ažuriranje dodaje mogućnost deljenja onoga što se kuca sa pretraživačem i dobijanja preporuka u odnosu na upit.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Uskoro stižu 120Hz OLED monitori

AMD predstavio Athlon 220GE, 240GE procesore

10504
10505
10506
10507
10508
10509