Greška

Došlo je do greške.

Firefox će ponuditi internet bez reklama ali uz pretplatu

05.07.2019 18:30 | 0 Software/Web
Firefox će ponuditi internet bez reklama ali uz pretplatu


Firefox je jedan od najpopularnijih internet pregledača, a Mozilla Foundation koja kreira browser je neprofitna organizacija koja ne ostvaruje zaradu na velikoj korisničkoj bazi Firefoxa. Kompanija je uvek bila u potrazi za izvorima zarade, od kojih su neki bili i promašaji. U svom najnovijem pokušaju, kompanija praktično od korisnika traži da odrede koliko su spremni da plate za internet iskustvo bez reklama i neke druge funkcije.

Mozilla se uglavnom oslanja na donacije i partnerstva, a kada su drugi oblici finansiranja u pitanju kompanija jednostavno ne može da pribegne rešenjima koja implementiraju rivali a da pri tome ne pređe preko sopstvenih principa. Drugim rečima, kompanija ne može da se pouzda u reklame.

mozilla2_2.jpg


Kompanija je sada izgleda spremna da ponudi neko rešenje koje je više održivo. Stranica "Ad-free Internet by Firefox" otkriva šta će uključivati kompanijinu novu strategiju sa pretplatom. Pored uklanjanja reklama, servis će nuditi audio verzije članaka i sinhronizaciju između platformi koje podržavaju Firefox. Korisnik će moći da se prebacuje između uređaja i nastavi sa radom u Firefoxu tačno tamo gde je stao.

Zanimljivo je da je Mozilla istakla da će zaradu od implementiranja ovakvog pretplatničkog servisa deliti sa oglašivačima sajtova koje korisnici posećuju. Po ceni od 4,99 dolara mesečno ovo svakako ne deluje preterano primamljivo oglašivačima, ali za sada nisu poznati drugi detalji o ovoj usluzi.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Asus ROG Phone 2 stiže u drugoj polovini jula

Najnovije Sony PlayStation 5 glasine sugerišu AMD Radeon Navi i Rizen tehnologiju, 2TB SSD?

10504
10505
10506
10507
10508
10509