Greška

Došlo je do greške.

Firefox će podrazumevano vršiti enkripciju zahteva za nazive veb domena

09.09.2019 09:19 | 0 Software/Web
Firefox će podrazumevano vršiti enkripciju zahteva za nazive veb domena


Zaštita privatnosti u Mozilla Firefoxu će uskoro uključivati jedan od osnovnih zadataka za bilo koji veb pregledač: popunjavanje zahteva za nazive domena koji pomažu tokom posete sajtovima. Developer će kreirati "DNS over encrypted HTTPS" podrazumevanom opcijom krajem septembra.

Ovaj potez bi trebalo da omogući da korisnikove navike onlajn pretraživanja budu još privatnije i sigurnije, a manje su šanse da se pojave DNS napadi ili nadgledanje aktivnosti od strane spoljašnjih faktora.

Neće svaki zahtev koristiti HTTPS. Mozilla se oslanja na "fallback" metod, koji će se prebacivati na podrazumevani DNS operativnog sistema ukoliko postoji specifična potreba za tim (kao što su određene poslovne konfiguracije ili roditeljski nadzor). Mozilla ističe da će ova opcija poštovati izbor korisnika i IT menadžera koji žele da funkcija bude isključena.

 

Pogledajte još: Mozilla sada nudi listu preporučenih ekstenzija za Firefox


Očekuje se da bi moglo proći izvesno vreme dok DNS preko HTTPS-a ne postane široko dostupan. Mozilla će pratiti potencijalne probleme pre nego što proširi dostupnost funkcije, a ukoliko sve bude teklo glatko Firefox bi mogao postati glavni izbor za sve koji insistiraju na maksimalnoj sigurnosti svog veb saobraćaja.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

TCL je u naletu - IFA 2019 (video)

Nintendo patentirao fleksibilnije Switch kontrolere

10504
10505
10506
10507
10508
10509