Greška

Došlo je do greške.

Firefox beta sada podržava ARM64 na Windowsu 10

12.04.2019 19:30 | 0 Software/Web
Firefox beta sada podržava ARM64 na Windowsu 10


Qualcomm je u decembru prošle godine najavio da će Chromium i Firefox dobiti podršku za Windows on ARM izvorne aplikacije. Dok Chromium buildovi još uvek nisu spremni za ovu tranziciju, izvorni ARM64 buildovi za Firefox se prikazuju u nightly kanalima pregledača.

Mozilla je sada zvanično objavila da je ARM64 podrška dostupna u beta kanalu. Kompanija je istakla da se ova objava oslanja na Firefox Quantum, koji je kreiran za korišćenje više procesa efikasno, kako bi se poboljšale brzine.

 

Pogledajte još: Firefox će uskoro štititi korisnike od skripti za kriptorudarenje


Iako Windows on ARM ne podržava emulaciju aplikacija koje su kreirane za intel procesore, izvorna ARM podrška predstavlja značajnu stvar, posebno kada su browseri u pitanju. Emulacija funkcioniše tako što se aplikacije "prevode" unapred, a kako pregledači generišu kodove u realnom vremenu, ovo može biti problematično. Sa izvornom ARM64 podrškom ovi problemi se sprečavaju.

S obzirom na to da se na Chromium rešenje još uvek čeka, korisnikove opcije za izvorne ARM64 browsere na Windowsu za Snapdragon uređaje su ili Edge ili Firefox.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Potvrđen deo specifikacija Huawei Y5 2019 telefona

Microsoft kreira Surface Pro prototipe sa većom izmenom jedne ključne komponente

10504
10505
10506
10507
10508
10509