Greška

Došlo je do greške.

Firefox ažuriranje omogućava praćenje aktivnosti i zaštite informacija

23.10.2019 11:30 | 0 Software/Web
Firefox ažuriranje omogućava praćenje aktivnosti i zaštite informacija


Firefox je u junu objavio Enhanced Tracking Protection, funkciju koja pokušava da zaštiti privatnost korisnika tako što podrazumevano blokira više od hiljadu eksternih trackera. Sa najnovijim ažuriranjem, koje je za preuzimanje dostupno od danas, Firefox je obezbedio pregled detalja o tome kako browser štiti korisnikove lične informacije.

Pristup ovom dashboardu je moguć klikom na shield ikonicu (štit) pored polja za adresu, ili pritiskom na ikonicu sa tri tačke u "Privacy Protections" meniju. Komandna tabla će prikazivati dnevni pregled svih eksternih kolačića koje je Firefox blokirao, sortirane prema tipu. Firefox je takođe počeo da blokira unakrsne trackere sa društvenih mreže, kao što su Facebook ili Twitter.

 

Povezana vest: Firefox će podrazumevano vršiti enkripciju zahteva za nazive veb domena


Iz Privacy Protections dashboarda je moguće pristupiti i Firefox Lockwise menadžeru za lozinke, koji sada ima nekoliko novih funkcija. Mozilla je dodala novi generator lozinki, koji će pomoći kod kreiranja jakih lozinki. Tu je i nova alatka za proveravanje, koja će korisniku staviti do znanja ukoliko je potrebno da promeni lozinku usled probijanja korisničkih podataka.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

DOOM 64 zvanično najavljen za sve platforme (video)

Samsung Display isporučuje više OLED panela za iPhone nego što se očekivalo

10504
10505
10506
10507
10508
10509