Greška

Došlo je do greške.

Firefox 89 stiže sa novim Proton interfejsom

01.06.2021 18:37 | 0 Software/Web
Firefox 89 stiže sa novim Proton interfejsom


Mozilla je objavila Firefox 89, a nova verzija pregledača stiže sa Proton interfejsom. Novi interfejs pojednostavljuje menije browsera i menja tabove, koji su drugačiji od onoga što smo do sada viđali. Pored toga, tu je i poboljšana macOS integracija, kao i bolja privatnost.

Kod Proton interfejsa pojednostavljeni su toolbar i drugi elementi, tako da su uklonjene nepotrebne funkcije i one koje se manje koriste. Meniji su prerađeni, tako da su istaknutije one funkcije koje se više koriste.

Proton takođe unapređuje predloge i obaveštenja, tako da oni imaju čistiji izgled, a nebitna obaveštenja i upozorenja su uklonjena. Prikačeni tabovi su zamenjeni lebdećim tabovima.

 

Pogledajte još: Google Photos od juna više neće nuditi neograničeno skladište za fotografije


Za macOS korisnike, Firefox 89 je bolje integrisan u operativni sistem uključivanjem podrške za elastični "overscroll" efekat koji je dostupan i u drugim aplikacijama. Pored toga, Firefox 89 podržava i smart zoom.

Private Browser mod je sada više privatan, jer je omogućena Total Cookie Protection funkcija, a ovo sprečava kompanije da prate korisnika od sajta do sajta. Tu je i druga verzija SmartBlock funkcije, koja omogućava fluidnu pretragu interneta kada su blokirani tragači (trackers).

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Kingston FURY: novi brend namenjen gejmerima, entuzijastima i svima koji traže vrhunske performanse

Samsung Galaxy Z Fold3 je ušao u masovnu proizvodnju

10504
10505
10506
10507
10508
10509