Greška

Došlo je do greške.

Firefox 76 će lozinkama štititi sve korisnikove sačuvane lozinke

27.03.2020 16:00 | 0 Software/Web
Firefox 76 će lozinkama štititi sve korisnikove sačuvane lozinke


Mozilla će početi da štiti korisnikove sačuvane lozinke pomoću glavne (master) lozinke, u okviru Firefox 76 verzije svog browsera, koji stiže kasnije tokom godine.

Pomenuta zaštita je već deo Nightly buildova, a većina korisnika će moći da je upotrebljava od 5. maja, ukoliko se kompanija bude držala svog planiranog rasporeda objave.

Prema aktuelnom stanju stvari, ukoliko ostavite svoj računar otključanim, svako sa pristupom tom računaru može da ode u hamburger meni > Login and Passwords i da pregleda sačuvane naloge i lozinke. Opciono, moguće je podesiti master lozinku za poboljšanu sigurnost, ali veliki broj korisnika ne čini to.

 

Pogledajte još: Mozilla je spremna da ukloni FTP podršku iz Firefoxa


Nova funkcija će biti dostupna za Windows i macOS. Ukoliko već do sada niste postavili master lozinku u Firefoxu, pregledač će vas uputiti da umesto toga unesete lozinku svog operativnog sistema. Ukoliko preferirate biometrijsku verifikaciju, ta opcija je takođe dostupna. Linux korisnici još uvek nemaju pristup funkciji i nije poznato da li će biti dostupna na ovoj platformi.

Nakon što korisnik unese lozinku svog operativnog sistema, biće u mogućnosti da pristupi sačuvanim informacijama za logovanje tokom pet minuta, nakon čega će biti zatražena nova verifikacija identiteta.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

MacBook laptopovi bi mogli dobiti izrez i Face ID

Xiaomi Mi 10 Lite je 5G telefon od 350 evra

10504
10505
10506
10507
10508
10509