Greška

Došlo je do greške.

Firefox 66 stiže sa funkcijama koje poboljšavaju iskustvo pregleda veb sadržaja

20.03.2019 17:20 | 3 Software/Web
Firefox 66 stiže sa funkcijama koje poboljšavaju iskustvo pregleda veb sadržaja


Mozilla je objavila Firefox 66, a najnovije ažuriranje se fokusira na kvalitetnije korisničko iskustvo tokom pregleda veba i na smanjenje uticaja od iritantnih opcija kao što su automatsko puštanje videa i zvuka i drugo.

Mnogi sajtovi pribegavaju opciji implementacije video sadržaja koji se automatski reprodukuje po otvaranju veb stranice. Ova funkcija je neretko veoma iritantna za korisnike, a video klipovi su često irelevantni kako za posećenu stranicu, tako i za ono što korisnika zanima. Takođe, dešava se da zvuk u ovim klipovima bude preglasan. Sa Firefox 66 verzijom, browser će blokirati video klipove koji već nemaju ugašen zvuk, dok će oni sa ugašenim zvukom i dalje biti puštani. Video autoplay se može odobriti na pojedinačnim sajtovima, pritiskom na "i" taster u URL baru i izborom "Allow" opcije za Autoplay sound.

Još jedan dodatak u ovom ažuriranju je "scroll anchoring". Sa ovom funkcijom, korisnik će zadržati svoju poziciju na stranici bez bojazni da će reklame i fotografije uzrokovati pomeranje stranice nakon učitavanja. Ova opcija bi trebalo da dovede do toga da se ad-blockeri manje koriste.

ff2_1.jpg


Treća funkcija vredna pomena jeste da je pretraga načinjena lakšom i bržom. Kada imate veći broj otvorenih tabova, s desne strane tastera za novi tab će se pojaviti strelica na dole. Sa Firefox 66 verzijom, pritisak na ovaj taster će prikazati tab meni sa poljem za pretragu za pronalaženje sadržaja u svim otvorenim tabovima. Pored ovoga, polje za pretragu je dodato i u Private Browsing.

Manje funkcije iz ovog ažuriranja uključuju poboljšane performanse i korisničko iskustvo za ekstenzije; Pocket integraciju za New tab stranicu sa različitim izgledima i više tematskog sadržaja; podršku za Windows Hello na Windowsu 10; senzor otiska prsta ili eksterne sigurnosne ključeve za logovanje na sajtove i drugo.

Više informacija o ažuriranju, kao i preuzimanje Firefox 66 verzije je dostupno ovde.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Novi ambijentalni način rada Samsung QLED televizora

Hardver, softwer i razvojni alati - tri razloga zašto je Google odabrao AMD

10504
10505
10506
10507
10508
10509