Greška

Došlo je do greške.

Firefox 59 donosi brže učitavanje i poboljšanu privatnost

14.03.2018 15:27 | 0 Software/Web
Firefox 59 donosi brže učitavanje i poboljšanu privatnost


Mozilla je objavila Firefox Quantum 59 verziju pregledača, koji donosi brže vreme učitavanja sadržaja na početnoj stranici, kao i keširane stranice.

Firefox korisnici na macOS-u će imati koristi od upotrebe odvojenih GPU threadova kako bi se smanjilo seckanje tokom učitavanja teksta i fotografija na nekim stranicama (funkcija koju su Windows korisnici dobili u januaru).

Firefox 59 donosi poboljšanu privatnost. Uobičajeno, kada korisnik klikne na link, taj sajt (kao i oglašivači na njemu) mogu da vide sa koje web stranice je korisnik stigao, što ponekada može da otkrije osetljive podatke o korisniku. Firefox Private Browsing mod sada blokira ove informacije, sprečavajući da one budu otkrivene.

firefox2_3.jpg

Takođe, moguće je sprečiti sajtove da pitaju korisnike da li žele da prihvate "push notifications" (one potencijalno dosadne pop-upove koji obično iskaču na sajtovima za vesti i društvenim mrežama).

Firefox Screenshots alatka je takođe dobila nadogradnju. Screenshots je predstavljen u novembru prošle godine, a verzija za Firefox Quantum 59 omogućava kropovanje i obeležavanje sadržaja pre njegovog deljenja, što znači da neće biti potrebe za importovanjem screenshota u poseban program za obradu fotografija.

Izvor: VentureBeat

Komentari

0 Dodaj komentar

Android Messages v3.0 odbacuje KitKat podršku, donosi poboljšanja za obaveštenja

Huawei: Da li je doba veštačke inteligencije stiglo?

10504
10505
10506
10507
10508
10509