Greška

Došlo je do greške.

Firefox 55 donosi VR podršku na web

08.08.2017 15:43 | 0 Software/Web
Firefox 55 donosi VR podršku na web

Mozilla već neko vreme radi na tome da donese podršku za virtuelnu realnost u Firefox browser. Firefox nightly buildovi imaju podršku za Oculus Rift VR još od 2015. godine, a kompanija je sada spremna za mnogo obimniju podršku. Potvrđeno je da će naredna verzija Firefoxa implementirati podršku za virtuelnu realnost, koju će omogućiti WebVR.

WebVR je tehnologija koja omogućava browserima da podržavaju sadržaj za virtuelnu realnost. Firefox 55 će dodati ovu funkciju u Mozillin internet pregledač.

Firefox će konačno moći da se takmiči sa Google Chrome i Microsoft Edge browserima na ovom polju. Oba konkurentska pregledača su još pre nekoliko meseci dodali podršku za web-baziranu virtuelnu realnost.

Firefox 55 donosi još jednu novu funkciju, pod nazivom Screenshots. Funkcija će korisnicima omogućiti da naprave, sačuvaju i dele screenshotove bez potrebe napuštanja browsera. Korisnici će moći da kreiraju screenshot elemenata na ekranu, određenog segmenta, kompletne vidljive stranice ili kompletne stranice uključujući i delove van ekrana.

Firefox 55 će korisnicima širom sveta početi da pristiže tokom 8. avgusta, a Screenshots funkcija će pristizati postepeno, pa je neće svi videti u istom trenutku.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Fotografije uživo Google Pixel 2 telefona

LG najavljuje prvi smartfon sa OLED FullVision ekranom

10504
10505
10506
10507
10508
10509