Greška

Došlo je do greške.

Firefox Strict Mode će obrisati sve vaše kolačiće

12.08.2021 15:20 | 0 Software/Web
Firefox Strict Mode će obrisati sve vaše kolačiće


Kolačići za sajtove su dobar način da sajtovi zapamte ko je korisnik, šta je radio na stranicama i koje su mu preference. Ovo pomaže kod efikasnosti, posebno ukoliko se radi o stranici koja se često posećuje. Međutim, problem se javlja u tome što su kolačići tokom godina evoluirali i mogu se koristiti da prate naše aktivnosti na vebu.

To znači da čak i ako posetite drugu veb lokaciju koja nema veze sa originalnom stranicom, ona vas može pratiti, naučiti vaše preference, koje se potom mogu koristiti za ciljane reklame. Ukoliko ne uživate previše da sajtovi prate vaše aktivnosti, mogla bi vas zanimati najnovija verzija Firefoxa.

Najnovije ažuriranje Firefoxa donosi Strict Mode, za koju kompanija tvrdi da briše istoriju pregledača za bilo koju veb lokaciju, kao i da briše sve kolačiće i superkolačiće. Prema Firefoxu, to se postiže stvaranjem "tegle za kolačiće" za svaku veb lokaciju koju posetite, koja izoluje svaku veb lokaciju tako da ne mogu međusobno da komuniciraju i dele kolačiće i tragače.

 

Pogledajte još: Firefox 90 stigao uz SmartBlock 2.0 i poboljšanja za Windows


Prema navodima Mozilla-e, "To znači da možete lako prepoznati i ukloniti sve podatke koje veb lokacija ima uskladištene na vašem računaru, bez brige o preostalim podacima kod trećih strana koji su ugrađeni u tu veb lokaciju".

Najnovija verzija Firefoxa bi već trebalo da je aktivna, a korisnici bi trebalo da ažuriraju pregledač ukoliko žele da iskoriste prednosti nove Firefox Strict Mode funkcije.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google Pixel 6 i 6 Pro će koristiti Samsungov GN1 50MP senzor za kamere

Honor Magic3 i Magic3 Pro ozvaničeni: Snapdragon 888+, 66W punjenje, IMAX snimanje videa

10504
10505
10506
10507
10508
10509