Greška

Došlo je do greške.

Firefox sada nudi sopstvenu opciju sugerisanih veb linkova

16.09.2021 10:10 | 0 Software/Web
Firefox sada nudi sopstvenu opciju sugerisanih veb linkova


Više ne morate da koristite Chrome ili Safari ako želite povremene predloge za veb pretrage. Mozilla sada počinje da isporučuje funkciju Firefox Suggest koja, kao što naziv sugeriše, nudi relevantne linkove dok kucate u pretraživaču, bilo sa opšteg veba ili iz Pocket-a.

Kompanija takođe radi na kontekstualnim sugestijama, koje se oslanjaju na slanje otkucanih pretraga, podataka o klikovima i informacije o lokaciji na nivou grada. To bi moglo izazvati zabrinutost kod određenog broja korisnika, s obzirom na to da se Firefox tradicionalno fokusira na privatnost, ali Mozilla je naglasila da će nekolicina ranih korisnika iz SAD morati da se uključi u projekat.


Veću zabrinutost može izazvati objektivnost nekih Suggest linkova. Mozilla planira da preporučuje i sadržaj "sponzorisanih, proverenih partnera", kao što su eBay linkovi kada tražite određene proizvode. Iako Mozilla obećava "verodostojan" materijal, to neće nužno biti najlogičnije, organske sugestije.

Korisnici će moći da jednostavno pokrenu standardnu veb pretragu kako bi zanemarili ove oglase i reklame, ali to znači da ćete morati pažljivo da proverite neke linkove pre nego što kliknete na njih.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Redmi 10 je sada dostupan i na tržištima Evrope

Globalne verzije Vivo X70 Pro i Pro+ telefona će imati sistem kamera sa gimbalom

10504
10505
10506
10507
10508
10509