Greška

Došlo je do greške.

Firefox na Mozilla servere šalje podatke o tome šta kucamo

11.10.2021 15:30 | 0 Software/Web
Firefox na Mozilla servere šalje podatke o tome šta kucamo


Firefox u svojoj verziji 92 ima podrazumevano uključenu funkciju "Firefox Suggest". Prema navodima Mozille, Firefox Suggest predstavlja novu funkciju, koja je ugrađena direktno u browser, a obezbeđuje sugestije u zavisnosti od onoga što korisnik kuca umesto da URL polje bude jedini interfejs za pretraživač.

Kako bi se ovo postiglo, Firefox šalje Mozilli nove podatke - ovo se posebno odnosi na ono što korisnik kuca u polje za pretragu, podatke o lokaciji kako bi se pronašli rezultati o okolnim događajima, kao i informacije da li korisnik klikće na sugestije i na koje sugestije klikne.

 

Povezana vest: Firefox sada nudi sopstvenu opciju sugerisanih veb linkova


Ovo ne bi bio problem, da je Firefox Suggest opciona karakteristika, a ne funkcija koja je podrazumevano uključena. Oni koji su zabrinuti za svoju sigurnost ipak mogu da isključe Firefox Suggest, preko sledećih koraka:

Kliknite na "hamburger" meni ikonicu u Firefoxu i izaberite Settings;
Izaberite Privacy & Security s leve strane i skrolujte do Address Bar - Firefox Suggest dela;
U ovom meniju možete onemogućiti kontekstualne sugestije, koje zahtevaju da se podaci šalju na Mozilla servere. Sugestije se mogu isključiti i zasnovano na istoriji pretraživanja, bookmarksima i drugim podacima;

Onim korisnicima, koji nisu zabrinuti za to što se pomenuti podacu šalju Mozilli, verovatno će Firefox Suggest biti korisna funkcija. U svakom slučaju, Mozillina politika privatnosti jasno objašnjava da se prikupljeni podaci koriste isključivo na način koji je korisnik dozvolio.

Izvor: HotHardware

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Očekuje se pad cena DRAM-a?

Samsung Galaxy S22 telefoni sertifikovani sa podrškom za 25W punjenje

10504
10505
10506
10507
10508
10509