Greška

Došlo je do greške.

Firefox 90 stigao uz SmartBlock 2.0 i poboljšanja za Windows

14.07.2021 15:19 | 0 Software/Web
Firefox 90 stigao uz SmartBlock 2.0 i poboljšanja za Windows


Mozilla je objavila Firefox 90, koji donosi poboljšanja na Firefox za Windows, softver WebRender i SmartBlock upravljanje Facebook trackerima. Oni koji imaju Windows takođe dobijaju novi Firefox meni koji pomaže u identifikovanju problema sa kompatibilnošću uzrokovanih nezavisnim aplikacijama, što može da pomogne u povećanju Firefoxove pouzdanosti na sistemu.

SmartBlock 2.0 je karakteristika koja će uticati na većinu korisnika, a poboljšava privatno pregledanje sadržaja. U ovom ažuriranju, Facebook skripte su blokirane kako vas ne bi pratile po mreži, ali ako odlučite da se prijavite putem Facebooka na bilo kojoj veb lokaciji, skripte se učitavaju tačno na vreme kako bi vaše iskustvo pregledanja bilo fluidnije.

Windows korisnici će takođe će dobiti neke lepe funkcije u ovom ažuriranju. Od sada Firefox ne mora da bude pokrenut kako bi se preuzela nova ažuriranja za browser, već se to može obavljati u pozadini dok je Firefox zatvoren.

 

Pogledajte još: Firefox 89 stigao sa novim Proton interfejsom


Od Firefox 67 verzije, Mozilla omogućava WebRender za sve više Firefox instalacija. Sa Firefoxom 90, korisnici bez hardverski akcelerisanig WebRendera sada će biti prebačeni na softverski WebRender koji ima poboljšane performanse u ovom ažuriranju.

Firefox bi se trebalo da se automatski ažurira na Windows i macOS sistemima, a ručno ažuriranje se obavlja odlaskom u Menu > About Firefox > Help. Korisnici na Linuxu moraće da sačekaju da se njihov "package manager" ažurira, pre nego što im bude dostupno ažuriranje za Firefox 90.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Realme GT Master Series telefoni će biti predstavljeni 21. jula

Poznate informacije o mogućim cenama i varijantama za OnePlus Nord 2 5G

10504
10505
10506
10507
10508
10509