Greška

Došlo je do greške.

FireCuda Gaming Dock - eksterni sistem diskova za gejmere

15.11.2019 10:26 | 0 Hardver
FireCuda Gaming Dock - eksterni sistem diskova za gejmere
 
Seagate je u pozadini premijere novog FireCuda 520 M.2 PCIe x4 SSD diska, pripremio još nekoliko novih proizvoda, od kojih posebnu pažnju privlači FireCuda “fioka” zamišljena kao eksterni sistem diskova za gejmere. Može se koristiti kao razdelnik konektora i kao eksterni disk za prenosne računare, ali gejmerska orijentacija je tako popularna u današnje vreme, tako da ne treba da čudi što su oni u ovom slučaju primarna ciljna grupa.
 
Uređaj se povezuje preko Thunderbolt 3 porta,  ali na sebi ima i dodatne konektore poput čak četiri USB 3.1 Gen2, DisplayPort 1.4 još jedan Thunderbolt 3 za povezivanje dodatnog ekrana, USB 3.1 port za punjenje uređaja, RJ45 LAN priključak i dva 3.5mm konektora: jedan linijski izlaz audio signala, a drugi je konektor za slušalice i mikrofon.
 
Srce uređaja predstavlja ugrađeni hard disk kapaciteta 4 TB na kome možete čuvati instalacije vaših omiljenih igara, a koje u današnje vreme vrlo brzo zauzimaju slobodan prostor na disku jer mnogi naslovi “pojedu” 100 GB prostora. Pored klasičnog mehaničkog diska tu je i dodatni slot za ultrabrzi M.2 NVMe SSD kao i nezostavni RGB efekti - deo opreme bez koga ne prolazi ni jedan uređaj sa sufiksom “gejming” u današnje vreme. Naravno, može se podešavati ili ako više volite u potpunosti isključiti pomoću pratećeg softvera. Napajanje uređaja se obavlja preko eksternog ispravljača. 
 
 

Pogledajte još: Seagate će imati 50TB hard diskove do 2026. godine

 
Naravno tu je i paket softverskih alata poput: DiscWizard, Sea Tools i Toolkit-a za automatski backup. Sve je gotovo kao iz snova, osim cene koja u Nemačkoj iznosi u ovom trenutku oko 433 evra, dok je Seagate u zvaničnom saopštenju obećao mogućnost kupovine tokom novembra po ceni od 350 US$.
 
Šta mislite o ovom uređaju?
 
Izvor: Seagate
 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama| Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

AMD pobedio Nvidia GPU-ove na testovima framerate-ova

Honor V30 tizer video - 4 kamere i dual punch-hole ekran

10203
10205
10206
10207
10208
10209