Greška

Došlo je do greške.

Fejsbuk se suočava sa tužbom od 2,3 milijarde funti u Velikoj Britaniji zbog iskorišćavanja ličnih podataka

14.01.2022 12:38 | 0 Biznis IT
Fejsbuk se suočava sa tužbom od 2,3 milijarde funti u Velikoj Britaniji zbog iskorišćavanja ličnih podataka

 

Meta Platforms, matična kompanija Fejsbuka, suočava se sa tužbom u Velikoj Britaniji vrednom preko 2,3 milijarde funti, nakon optužbi da je zloupotrebila svoju tržišnu poziciju za prikupljanje i eksploataciju ličnih podataka 44 miliona ljudi.

Liza Lovdahl-Gormsen, viši savetnik britanske Uprave za finansijsko ponašanje (FCA), podnela je tužbu u ime svih Britanaca koji su koristili Facebook između 2015. i 2019. Navodi se da je Facebook zaradio milijarde funti nametanjem nepravednih uslova korisnicima, zahtevajući od njih da predaju vredne lične podatke.

Liza Lovdahl-Gormsen je tvrdila da, iako je Facebook zaista jedina društvena mreža u Velikoj Britaniji na kojoj ćete se sigurno povezati sa prijateljima i porodicom, on ima i mračnu stranu. Platforma je prikupljala lične podatke preko Facebook Pixela - alata koji omogućava oglašivačima da prate ponašanje svojih kupaca.

Fejsbuk je rekao da su ljudi koristili njegovu uslugu jer im je pružala vrednost i da imaju „smislenu kontrolu nad informacijama koje dele na Meta platformama i sa kim“, javlja Reuters.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Pojavile se slike i specifikacije Realme 9 Pro

Primećeni novi snimci ekrana za Android 13 i potpuno su šareni

10604
10605
10606
10607
10608
10609