Greška

Došlo je do greške.

Facebook želi da poboljša sigurnost kupovinom kompanije specijalizovane u ovom polju

22.10.2018 15:24 | 0 Biznis IT
Facebook želi da poboljša sigurnost kupovinom kompanije specijalizovane u ovom polju


Facebook se u poslednje vreme suočava sa brojnim sigurnosnim problemima, a nedavno je kompanija doživela probijanje sigurnosti koje je ugrozilo oko 30 miliona korisničkih naloga. Ovo je samo jedna od nezgoda, koje su kompaniju stavile pod budno oko javnosti i različitih istražnih organa, a sve zbog načina na koje Facebook upravlja privatnim podacima korisnika.

Facebook sada preuzima konkretne mere i korake kako bi poboiljšao sigurnost, a jedan od izveštaja unutar industrije sugeriše da je kompanija u pregovorima sa nekoliko firmi koje su iz domena sajber sigurnosti, sa željom da neku od njih načini delom svog bogatog portfolija.

Nisu poznati nazivi kompanija, koje su potencijalni kandidati da se pridruže Facebookovom timu, a ukoliko se akvizicija ostvari, ovo će biti tek treća koja je bazirana na sigurnost. Prethodno je Facebook kupio kompanije Acrylic Software u 2012. godini i PrivateCore 2014. godine.


Pogledajte još: Facebook veruje da spameri stoje iza nedavnog probijanja sigurnosti


Onlajn sigurnost je postala izuzetno bitna stavka u poslovanju, a kompanije koje pružaju ove usluge nisu teške za pronalaženje, posebno u Silicijumskoj dolini. Sve što je Facebooku potrebno jeste da odluči koliko je spreman da plati i da izabere kompaniju koja može da ponudi proizvode i usluge koji odgovaraju Facebookovim potrebama.

Očekuje se da će akvizicija ovakve kompanije biti obavljena do kraja godine, ali će proći izvesno vreme dok se nove sigurnosne mere implementiraju.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi Mix 3 će moći da snima 960fps video

Eve Online uskoro stiže na telefone kao Eve: Echoes

10604
10605
10606
10607
10608
10609